Nagyban lopta az alkatrészeket az Amazon munkása

Amazon warehouse england
Workers prepare customer orders for dispatch as they work around goods stored inside an Amazon.co.uk fulfillment centre in Peterborough, central England, on November 15, 2017. Shops could be seeing the effect of consumers postponing purchases until "Black Friday" on November 24, 2017, a day of sales in the United States that has become increasingly popular in Britain. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE
Vágólapra másolva!
Bő egy év alatt olyan 86 millió forintnyi számítógépes komponens ragadt a kezeihez.
Vágólapra másolva!

A munkáltatótól való lopás világszerte közismert jelenség a bérüket keveslők körében, a sportot kicsiben űzők pedig akár meg is úszhatják a lelepleződést, vagy a lebukáskor szimplán menesztik őket. Az USA Igazságügyi Minisztériumának közleménye szerint az ifjabb Douglas Wright nem ússza majd meg ennyivel, a 27 éves fiatalember 2020 júniusa és 2021 szeptembere között 273 ezer dollár, avagy közel 86 millió forint értékben lopott főként számítógépes alkatrészeket az Amazontól.

Amazonos raktár, a kép csak illusztráció Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Az elkövető üzemeltetési menedzserként dolgozott a vállalat észak-karolinai Charlotte városában található raktárában. A lehetőségeivel visszaélve javarészt processzorokhoz, háttértárakhoz, és videókártyákhoz hasonló komponenseket küldözgetett ki illegálisan a raktárból, hogy aztán egy kaliforniai számítógépes nagykereskedésnek továbbpasszolja azokat.

A tolvaj lebuktatását és a tetteinek bizonyítását segítette, hogy a lopott termékeket elmésen a saját lakcímére küldte ki a futárral.

A fiatalember bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban, a bíró hamarosan dönt majd a büntetéséről, papíron akár 20 év börtönt és 250 ezer dollár bírságot is kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!