Emlékezetes megnyitóünnepségre számít a téli olimpia magyar zászlóvivője

Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING SKIING Kékesi Márton
Hungary's Marton Kekesi competes in the Men's Slalom at the Yongpyong Alpine Centre during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 22, 2018. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az alpesi síző Kékesi Márton számára felemelő érzés, hogy viheti a magyar zászlót a pekingi téli olimpia pénteki megnyitóján.

"Nagy megtiszteltetés számomra a kiválasztás. Felemelő érzés, hogy az olimpia legmonumentálisabb eseményen vihetem a magyar zászlót" - mondta az MTI-nek csütörtökön.

"Nagy dolog lesz végigsétálni a híres Madárfészek stadionban úgy, hogy közben az egész világ ránk figyel. Immár a második olimpiámon fogok részt venni, és az itt töltött párnapos tapasztalataim után egy emlékezetes megnyitóra számíthatunk, hiszen láthatóan kitettek magukért a kínaiak" - fogalmazott.

Kékesi Márton második olimpiájára készül Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A műlesiklásban és óriás-műlesiklásban érdekelt Kékesi elmondta, hogy egy ilyen ceremóniát hosszú várakozás előz meg, a zászlóvivőknek hamarabb kell ott lenniük a helyszínen.

- tette hozzá.

Legutóbb az 1994-es, lillehammeri játékokon érte alpesi sízőt az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Bónis Attila vitte a zászlót, azóta háromszor gyorskorcsolyázóra, kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer pedig műkorcsolyázóra esett a választás.

A 26 éves Kékesi Phjongcshangban 30. lett műlesiklásban, 42. óriás-műlesiklásban és 53. lesiklásban.
A XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik.