Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Tokaj-Hegyalja Egyetem és az MVM

Vágólapra másolva!
2022. február 4-én stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Tokaj-Hegyalja Egyetem az MVM Zrt.-vel, amelynek célja, hogy tovább erősítsék a modern kor követelményeihez alkalmazkodó együttműködés kiépülését a gazdaság és a felsőoktatás között, beleértve az innovációt és a környezettudatosságot is - olvasható az MVM közleményében.
Vágólapra másolva!

Az energetikai, oktatási, szőlészeti és borászati célú együttműködés alapján a Felek kijelentik, hogy egymás stratégiájának támogatásán túl

közösen vesznek részt hazai és nemzetközi projektek megvalósításában.

A felek megállapodtak abban, hogy az MVM és leányvállalatai szakmai tevékenységével összefüggő energetikai, energiahatékonysági projekteket hoznak létre a Tokaj-Hegyalja Egyetem területén, illetve az Egyetem fenntartója és vagyonkezelője joggyakorlása alá eső és tulajdonában lévő társaságok és intézmények bevonásával. Továbbá

közösen alakítja ki az Egyetem és az MVM azt a nemzetközileg is egyedülálló zöldborászat koncepciót

és az ahhoz kapcsolódó pilot projektet, amelynek célja a zéró emisszió elérése. A megállapodás céljai elérése érdekében a Felek együttműködnek a K+F+I területén is, különösen a környezetbarát „zöld" energiához, a borászathoz és a turizmushoz kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésében is.

Az együttműködési megállapodás aláírása Forrás: MVM

A Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány képviseletében Prof. Dr. Stumpf István kuratóriumi elnök, az 1650-ben alapított felsőoktatási intézmény jogutódja, a Tokaj-Hegyalja Egyetem részéről Prof. Dr. Bolvári-Takács Gábor megbízott rektor, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. nevében Dr. Seregi János vezérigazgató, valamint az MVM Zrt. részéről Dr. Czepek Gábor elnök-vezérigazgató, Gál Katalin elnök-vezérigazgatói kormányzati tanácsadó és Alkér Zoltán infrastruktúra vezérigazgató-helyettes írták alá az együttműködési megállapodást.

Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan jelentős partnert tudhatunk magunk mellett, mint az MVM Csoport, amely egyedülálló hazai és nemzetközi energetikai, beruházási és innovációs tapasztalatokkal bír. Az MVM-re nem csak úgy tekintünk, mint egy energetikai társaságra, hanem úgy is, mint arra a partnerre, akivel képesek lehetünk olyan határainkon átnyúló projekteket megvalósítani, amely a Tokaj-Hegyalja térség, az Egyetemünk és nem utolsó sorban az MVM hírnevét öregbíti" – mondta az együttműködés kapcsán Prof. Dr. Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány elnöke, kormánybiztos.

A mostani megállapodás egyedülálló és egyben izgalmas feladatokat rejt számunkra, hiszen már ismert és teljesen új területeken is kamatoztathatjuk innovációs tudásunkat. A Tokaj-Hegyalja Egyetemmel karöltve azon fogunk dolgozni, hogy ne csak az infrastruktúra kialakításában és hatékony működtetésében vegyünk részt, hanem a nemzetközi viszonylatban is unikális környezetbarát, fenntartható szőlészet-borászat kialakításában is.

amely alapján a munkájukban a fenntarthatóság üzletileg és környezetileg is egyaránt kiemelten fontos szempont lesz" – nyilatkozta a szerződés aláírásakor Dr. Czepek Gábor, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.