Vágólapra másolva!
Sztanyiszlav Csercseszov szerint nem ideális az FTC futballistáinak jelenlegi állapota, de bízik játékosaiban. Az orosz tréner azt is elárulta, hogy két új játékos érkezhet az OTP Bank Liga címvédőjéhez.

Erről a bajnoki címvédő Ferencváros orosz vezetőedzője a moszkvai Szport Ekszpressznek beszélt az után, hogy irányításával a zöld-fehér együttes három NB I-es meccséből egyet megnyert, kettőt elveszített, s visszacsúszott a második helyre a tabellán.

Csercseszov, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt, s december 20-án nevezték ki a Ferencváros élére, elárulta, hogy

új emberek is érkezhetnek az Üllői útra. Klubja jelenleg két játékossal tárgyal, de neveket nem említett. A korábbi sajtóhírek alapján az egyikük a River Plate-ben futballozó, 30 éves Carlos Auzqui lehet.

Sztanyiszlav Csercseszov beszélt a Fradi jelenlei helyzetéről Fotó: Polyák Attila - Origo

De bízunk bennük, és együtt dolgozunk azokkal, akik rendelkezésünkre állnak" - mondta a sportlapnak.

"Természetesen egyik edző sem akar megválni legjobb játékosaitól - folytatta az interjút -, de az első ilyen már megvan: a támadó középpályás, Myrto Uzuni a spanyol bajnokságba, Granadába távozott.

Egyrészt büszkék vagyunk rá, hogy ekkora a kereslet a ferencvárosi srácok iránt, másrészt azonban elvesztettünk egy kulcsfigurát, akit most pótolni kell."

Elárulta, nem érte váratlanul Myrto Uzuni eladása, ugyanis még a klubhoz kerülése előtt egyeztetett Kubatov Gáborral a klubvezetés terveiről, amlyen elhangzott, hogy a Fradi szeretne aktívabbak lenni a játékosértékesítésekben is.

Csercseszov hozzáfűzte, hogy nem ideális a csapat játékosainak jelenlegi állapota.

s most az a feladat, hogy megtaláljunk bizonyos kombinációkat, és harcképes csapattá váljunk" - tette hozzá a szakember.