Vágólapra másolva!
Az AC Milan hazai pályán fogadta a Lazio gárdáját az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Az első félidőben Rafael Leao és Olivier Giroud két góljával megszerezték a vezetést a piros-feketék. A második félidőben Kessie találata végleg eldöntötte a meccset a hazaiak javára.

A Lazio a Milan vendége volt az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Az első húsz percben nem alakult ki veszélyes helyzet egyik csapat kapuja előtt sem. A Milannál többet volt a labda, de a Lazio a hazaiak labdavesztése után többször megpróbált a széleken a védők mögé kerülni.

A 24. percben Romagnoli zseniális mélységi átadása után Rafael Leao szép lövés után szerezte meg a vezetést a milánói csapatnak. A 41. percben ismét a fiatal portugál játékos volt a főszerepben:

egy remek csel után tökéletes ütemben szolgálta ki az ötösön belül érkező Giroud-ot.

Rafael Leao jól játszott Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

Az első félidő végén Theo Hernandez szolgálta ki a világbajnok francia csatárt, aki már a második gólját szerezte a meccsen. A félidőben több találat nem született.

A Lazio szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a Milan kapujára. A 79. percben Kessie megadta a kegyelemdöfést. A Milan sima győzelemmel jutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, ahol a bajnoki címvédő városi rivális Inter lesz az ellenfele.

Olasz Kupa, negyeddöntő

AC Milan - Lazio 4-0 (3-0)