Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Paks a másodosztályú Csákvár otthonában lépett pályára, a Békéscsaba pedig a Gyirmótot fogadta.

A paksiak vezető gólja a 24. percben érkezett, amikor Haraszti Zsolt értékesítette a Nagy Richárddal szembeni szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest.

A 36. percben a Csákvár egyenlíthetett volna, de Molnár lövését Nagy Gergely kivédte. A szünet után megint a vendégek kapusának volt dolga, amikor Ominger távoli bombáját ütötte ki a felső sarok elől.

Vasárnapi Fradi elleni sikere után a Magyar Kupában is szép eredményt ért el a Paks Forrás: Paksi FC

A 70. percben a Paks megszerezte második gólját, amivel eldöntötte a továbbjutás sorsát. Böde Dániel középre passzolt labdáját Haraszti lőtte be a hálóba, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Több mint 1000 néző volt kíváncsi a helyszínen a Békéscsaba-Gyirmót párharcra. Ők is csalódottan vehették tudomásul, hogy az első félidőben nem született egyetlen találat sem.

A szünet után a hazaiak az 51. percben Ilyés Tamás góljával megszerezték a vezetést, és alig két perccel később Gránicz révén ismét eredményesek voltak.

A Gyirmót edzője, Csertői Aurél három cserével próbálta meg felrázni a csapatát, aminek a 68. percben meg is lett a hatása: Egy jobb oldali bedobást követően Ikic csúsztatta tovább a labdát, amit Ventúra lőtt be a kapuba.

Azonban a hajrában nem a vendégek, hanem a Békéscsaba tudott ismét gólt szerezni, akik így 3-1-re megnyerték a mérkőzést és biztosították a helyüket a legjobb nyolc között.