Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán csütörtökön.

A világranglistán 38. magyar éljátékos - aki tavaly döntőt vívott a holland kikötővárosban - a szerb Filip Krajinovic (36.) után, a 16 között a hazai környezetben szabadkártyával indult Tallon Griekspoorral csapott össze, pályafutása során először. A 25 éves holland karriercsúccsal jelenleg 62. az ATP-rangsorban főként annak köszönhetően,

hogy tavaly nyolc challenger-tornát nyert egy év alatt, és sorozatban öt versenyen diadalmaskodott - mindkettő rekord a tenisztörténelemben.

A csütörtöki meccs első játékában Fucsovicsnak három bréklabdája is volt, és bár ekkor még nem, négy gémmel később már el tudta venni riválisa adogatását, az előny pedig kitartott a szett végéig.

Fucsovics Márton jobban koncentrált a végén Forrás: AFP/Koen Suyk

A második játszmában Fucsovicsnak kettő, ellenfelének három fogadópontot kellett hárítania,

ezt leszámítva mindkét teniszező magabiztosan szervált, így rövidítésben dőlt el a szett sorsa.

Ebben a magyar kiválóság - aki kedden ünnepelte 30. születésnapját - koncentrált jobban, és 109 perc alatt továbbjutott.

Fucsovics a negyeddöntőben a címvédő Andrej Rubljovval csap össze, akitől 7:6 (7-4), 6:4-re kikapott a tavalyi fináléban.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton-Tallon Griekspoor (holland) 6:4, 7:6 (7-4)
Auger-Aliassime (kanadai, 3.)-Murray (brit) 6:3, 6:4
korábban:
Cicipasz (görög, 1.)-Ivaska (fehérorosz) 6:4, 6:1
Rubljov (orosz, 2.)-Kvon (dél-koreai) 6:3, 6:3
Lehecka (cseh)-Van de Zandschulp (holland) 1:6, 6:4, 6:4