Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője bejelentette, hogy Gareth Bale, a csapat négyszeres BL-győztes támadója a szezon végén távozik.

A walesi szélső 2013 nyarán 101 millió euróért igazolt a Real Madridhoz, ezzel megdöntötte Cristiano Ronaldo átigazolási rekordját. Bale 255 meccsen 106 gólt lőtt és 67 gólpasszt adott a Real Madrid színeiben, és megnyert minden lehetséges trófeát a madridi csapattal. Kétszer nyert bajnokságot, egyszer Király-kupát, háromszor spanyol Szuperkupát, négyszer Bajnokok Ligáját, háromszor európai Szuperkupát és négyszer klubvilágbajnokságot.

„Mindkét fél igyekezett mindvégig tiszteletet tanúsítani, ilyen szempontból Gareth sosem hagyta cserben a Real Madridot.

– nyilatkozta Carlo Ancelotti, aki ezzel megerősítette, hogy Bale a nyáron lejáró szerződését egész biztosan nem hosszabbítja meg a Real Madriddal.

Gareth Bale a Bajnokok Ligája trófeával Forrás: 2018 Anadolu Agency/Vladimir Shtanko

A 32 éves szélső jövőjét homály fedi. Januárban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Bale visszavonulhat a szezon végén, amennyiben a walesi válogatott nem tud kijutni a novemberi katari világbajnokságra.

A pótselejtezők során a walesieknek Ausztriát kell kiejteniük az elődöntőben, majd a Skócia-Ukrajna párharc továbbjutóját kell legyőzniük ahhoz, hogy ott lehessenek a tornán.