Vonat elé hajtott egy férfi Kunfehértónál, vádat emelnek ellene

vonat autó baleset ütközés
Az ütközést nem lehetett elkerülni.
Vágólapra másolva!
A sínekre hajtott egy figyelmetlen sofőr 2021 októberében, Kunfehértó közelében. A férfi figyelmen kívül hagyta az átjáró előtt lévő STOP-táblát, majd megállás nélkül megpróbált a síneken átmenni, ekkor ütközött a vonattal. Az ügyben a nyomozást lezárták, vádat emelnek a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A Kecskeméti Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a büntetlen előéletű férfi ellen, aki 2021. október 8-án okozott balesetet. Ezen a napon Kunfehértó mellett egy szám és név nélküli földúton vezetett egy pótkocsis autót.

Az időjárás és a látási körülmények is jók voltak.

Amikor a vádlottegy sorompóval nélküli vasúti kereszteződéshez ért, nem vette figyelembe a STOP-táblát, majd a sínekre hajtott.

Jobbról egy menetrend szerinti személyvonat érkezett, ami Kunfehértó felől Kiskunhalas felé tartott. A vonat a vezető gyorsfékezése ellenére a személyautó jobb oldali részének ütközött.

A sofőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett Forrás: police.hu

Az ütközés miatt a pótkocsis autó a sínek melletti füves területre sodródott, míg a személyvonat az átjáró után a vasúti pályán állt meg.

A balesetben a vádlott 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, a személyvonatban senki sem sérült meg.

A vádlott a vonaton tartózkodó személyzet és az utasok életét, testi épségét veszélyeztette.
Gondatlan cselekményével megszegte a KRESZ szabályokat, miszerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közeledik, illetve a jelzőtáblákat sem vette figyelembe.

A férfi figyelmen kívül hagyta az átjáró előtt lévő „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és a biztosítatlan vasúti átjáróba megállás nélkül behajtott. Forrás: police.hu

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.