Hiába bukott le, a momentumos Hajnal Miklós továbbra is diplomás közgazdásznak hazudja magát

Vágólapra másolva!
Bár korábban kiderült, hogy Hajnal Miklós hazudott a - nem létező - diplomájáról, a momentumos politikus megtévesztő módon továbbra is oxfordi fokozatot tüntet fel a LinkedIn-profilján. A trükközgető baloldali képviselőjelölt egyébként azzal is lebukott, hogy közösségi oldalán úgy állította be magát, mintha a választási iroda jogerősen nyilvántartásba vette volna, pedig erre nem került sor. 
Vágólapra másolva!

Az Index írta meg, hogy Hajnal Miklós továbbra is egyetemi fokozattal rendelkezőnek tünteti fel magát a LinkedIn-profilján, noha már korábban bevallotta, hogy annak ellenére nincs meg a diplomája, hogy közgazdászként hivatkozott magára a nyilvánosság előtt.

- jegyzi meg a lap.

Mint ismert, a momentumos politikus tavaly augusztusig közgazdásznak adta ki magát, azonban az előválasztási önéletrajzából kiderült, csupán egy nemzetközi érettségivel rendelkezik. A diplomabotrány azért volt különösen kellemetlen, mert a nyugatos ifjú értelmiségi imázst építgetni próbáló Momentum vezető arca éveken át megvezette a közvéleményt.

2017. januárjában Kemény Dénessel, a vízilabda-válogatott legendás edzőjével a budapesti rendezésű olimpiáról vitázva beszélt arról, hogy "nyilván, én magam is közgazdász vagyok". Később, tavaly februárban az ATV stúdiójában közgazdászként mutatták be Hajnalt, aki ekkor sem érezte szükségét a pontosításnak.

Emlékezetes, az exszocialista Bangóné Borbély Ildikó nemrég egy hasonló botrányba bukott bele. Az eset kapcsán Márki-Zay Péter baloldali kormányfőjelölt úgy fogalmazott, hogy "diplomát hazudni csalás". Egyelőre azonban semmi jele annak, hogy a momentumos politikust visszahívnák a diplomabotránya miatt. Az eset kapcsán megszólalt Hajdu Mária, az LMP XII. kerületi politikusa, azt írva közösségi oldalán, hogy az ellenzéki összefogásnak nem lenne szabad kettős mércét alkalmaznia, és elindítania Hajnalt a Hegyvidéken. Posztja miatt az LMP vezetése felfüggesztette Hajdu párttagságát.

Továbbra is trükközik Hajnal Miklós Forrás: Facebook/Hajnal Miklós

Hajnal Miklós nemcsak az egyetemi végzettségével próbált meg trükközni, hanem a választási nyilvántartásba vételével. Mint ahogy a Mandiner beszámolt róla, a baloldali képviselőjelölt a közösségi oldalán azt írta, hogy

jogerősen nyilvántartásba vették, miközben ez nem igaz, jelenleg is csak bejelentett státuszban van.

Ez azért problémás, mert a két állapot között jogi különbség van, és ez akár megtévesztheti a szavazókat.

Mivel az illetékes választási bizottság ez idáig nem döntött Hajnal ajánlásainak érvényességéről és a jelölti nyilvántartásba vételéről, így a kedd reggeli posztja valótlan tényállítást tartalmaz.