Villámlás, záporok és zivatarok is lehetnek az esti órákban

Soltvadkert, 2020. augusztus 4. Gépjármű közlekedik heves záporban Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Kedd estig az ország északkeleti harmadában tovább szakadozik a felhőzet, míg nyugat felől frontális felhősáv érkezik, és egyre többfelé várható eső, zápor, sőt akár még az ég is megdörrenhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között várható, fagypont alatti értékekre elsősorban a nyugati határszélen számíthatunk.
Vágólapra másolva!

Az éjszaka folyamán mindenütt erősen megnövekszik a felhőtakaró és északkelet felé terjeszkedik a csapadékrendszer.

Szerda hajnalban a Dunántúlon már megszűnik a csapadéktevékenység, szakadozni kezd a felhőzet, emellett foltokban pára, köd képződhet.

Az éjszaka folyamán mindenütt erősen megnövekszik a felhőtakaró,egyre többfelé várható eső, zápor, sőt akár még az ég is megdörrenhet. A kép illusztráció! Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A felhők zöme kelet felé vonul, de a déli megyékben is lehetnek átmeneti felhősebb periódusok.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 10 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb.

Délutánra az említett tájakon is gyengén felhős, napos időre van kilátás. Késő délutántól nyugat felől ismét vastag felhők sodródnak hazánk fölé.

Este nyugatira, északnyugatira fordul a szél, de mérsékelt marad. Szerdán a nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.