A Puskás Arénában rendezhetik a Bajnokok Ligája-döntőt

Giro d'Italia - Rózsaszín Fények éjszakája, 100 nap a budapesti rajtig
Budapest, 2022. január 26. Rózsaszín fénnyel világítják meg a Puskás Arénát a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi rajtja előtt 100 nappal 2022. január 26-án. Ezen a napon 37 város vette fel virtuálisan a verseny színét, a rózsaszínt. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az oroszok kelet-ukrajnai konfliktusa miatt egyre több ország sújtja szankciókkal Oroszországot, így az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is elveszi Szentpétervártól a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt. A Blikk azt írja, hogy ha ez megtörténik, akkor május 28-án a budapesti Puskás Aréna adhat otthon a legrangosabb kupasorozat döntőjének.

A Blikk kiemeli, hogy a londoni Wembley Stadion nem áll rendelkezésre azon a hétvégén, mivel az angol labdarúgó bajnokság harmad- és negyedosztályának döntőit játsszák akkor, így beugró helyszínként felvetődött a budapesti Puskás Aréna is, amely színvonalában, befogadó képességét tekintve, és logisztikai szempontból is megfelelő helyszín lehetne a Bajnokok Ligája-döntő megrendezéséhez.

A Puskás Arénában rendezhetik a Bajnokok Ligája-döntőt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Budapest hasonló körülmények között ugrott be a vizes-világbajnokság nyári rendezésébe 2017 után idén ismét, miután a japán Fukuoka a koronavírus-járvány miatt visszalépett a rendezéstől. Ettől függetlenül az UEFA kényelmetlen helyzetben van, hiszen az orosz Gazprom – amelyik egyben a névadó szponzora is a szentpétervári stadionnak – a kiemelt partnere, amellyel ráadásul tavaly nyáron kibővítette az együttműködést.

Az UEFA egyelőre semmi konkrétumot nem árult el, annyit írt a közleményében, hogy folyamatosan és behatóan tanulmányozza a helyzetet.