Frissülnek az Apple operációs rendszerei

apple iphone 13
A zöld burkolatú iPhone 13 mobilok már iOS 15.4-gyel előtelepítve kerülnek március 18-tól a vevőkhöz
Vágólapra másolva!
Az iOS és a macOS is komolyabb funkciókat kapnak majd a jövő héten.
Vágólapra másolva!

Néhány napon belül szoftverfrissítésekre számíthatnak az Apple eszközeit használók, a vállalat elérhetővé fogja tenni az iOS 15.4, az iPadOS 15.4, a watchOS 8.5, a tvOS 15.4, továbbá a macOS Monterey 12.3 rendszereit, ezek közül az iOS és a macOS fognak érdemi újdonságokat hozni.

A zöld burkolatú iPhone 13 mobilok már iOS 15.4-gyel előtelepítve kerülnek március 18-tól a vevőkhöz Forrás: Apple

Az iPhone mobilokon futó iOS 15.4 remélhetően megkésettnek bizonyuló újítása, hogy maszkviselés során is működik a Face ID arcfelismerés. Ennek érdekében a biometrikus azonosítórendszer a szemek környékére fókuszál majd a mintavételkor, a maszk mellett egy szimpla szemüveg viselése elméletileg nem jelent majd problémát, de a napszemüveget muszáj lesz leszedni a telefonok feloldásához. A következő iOS további újdonságai közül kiemelhető az újabb emojik támogatása, továbbá az iCloud-kulcskarika jobb működése.

A másik fontos újdonság, hogy a macOS Monterey 12.3-ban végre elérhetővé válik a funkció, amely lehetővé teszi a számítógépekről másik Macek és iPadek kezelését. Az Universal Controllal átvehető az egeres és billentyűzetes irányítás a többi eszköz felett, még fájlok is másolhatóak köztük fogd és vidd módszerrel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!