CÖF-CÖKA: Ismét megmutatkozott a közösség ereje a Békemeneten

békemenet, március 15, 2022, Szent István körút, Nyugati pályaudvar
Vágólapra másolva!
Ismét megmutatkozott a közösség összetartozása, ereje az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, a nemzeti ünnepen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) által szervezett Békemeneten - közölte az alapítvány elnöke szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Csizmadia László közleménye szerint a kormány intézkedései a magyarság érdekeit követik, Orbán Viktor miniszterelnök beszéde - amelyen "az ellenzék magyarellenes, több sebből vérző, összetákolt, azonos időben összehívott »nagygyűlése«" ellenére is félmillióan vettek részt - erőt sugárzott.

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke Fotó: Talán Csaba


Miközben civilek ezrei segítik az orosz-ukrán háború elől menekülőket szállással, étkezéssel és pénzadományokkal, "a magyar ellenzék álnok módon igyekszik háborúba sodorni" Magyarországot - tette hozzá.

Kiemelte: miközben a Békemenet vezényszavával (NO WAR) a résztvevők nemet mondtak a háborúra,

Márki-Zay Péter, a parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje "párezres nagygyűlésükre" meghívta azt a Donald Tuskot, "aki lengyelként sikeresen veri szét" az Európai Néppártot, és "aki a szmolenszki repülőgép lezuhanásakor testközeli módon fejezte ki Putyin elnökhöz vonzódását" - írta, hozzáfűzve: erről az orosz sajtó annyit írt: "a mi emberünk Varsóban".

Csizmadia László szerint kedden "megtörtént a kommunistákat és fasisztákat együtt képviselő ellenzéki pártok hattyúdala". A kiöregedett "komszomolisták - ifjú kommunisták" megérettek leváltásukra

- fogalmazott.

Hatalmas erőt mutatott az ünneplő tömeg Fotó: Koncz Márton - Origo

- közölte az CÖF-CÖKA elnöke, hozzátéve: "most előre", a családjaink és gyermekeink jó sorsát biztosító április 3-i választások megnyeréséért.