Riasztott a honvédelem: Hamis behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek

Ukrán válság 2022, magyar humanitárius segélyszállítmány, Csap, Ökomenikus Segélyszervezet, VARGHA Tamás
Csap, 2022. március 8. Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j) és Viktor Mikita, a Kárpátaljai Regionális Katonai Közigazgatás vezetője beszélget a kárpátaljai Csap határában, ahová megérkezett a magyar kormány tíz kamionból álló humanitárius segélyszállítmánya 2022. március 8-án. Az eddigi legnagyobb, orvosi felszereléseket - köztük lélegeztető gépeket -, tartós élelmiszert és higiéniai termékeket tartalmazó magyar adományt az Ökumenikus Segélyszervezet juttatta el Ukrajnába. MTI/Nemes János
Vágólapra másolva!
Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében, amelyben egy "életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra" és a nem létező "tartalékos hadkötelezettségre" hivatkozva szólítanak fel.
Vágólapra másolva!

Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) kezet fog egy T72-es típusú harckocsi legénységének tagjaival az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. február 24-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket.

Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el.

Magyarországon béke van,

amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a Honvédségtől.