Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. decemberében rátámadt állandó ápolásra szoruló édesapjára. A nyugdíjas a támadást túlélte, de a koronavírus elvitte.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a nyugdíjas betegségei miatt ápolásra szorult,

amelyet a fia a nap 24 órájában nem akart ellátni, mivel a munkahelyén nem szándékozott felmondani.

A férfi 2020. december 10-én délután Csongrád-Csanád megye egyik településén levő otthonában bánatában alkoholt ivott. Ekkor döntött úgy, hogy megszabadul az apjától.

A széken ülő idős férfi mögé lépett és a nyakát könyökhajlatba fogva fojtogatni kezdte.

Apja minden erejével védekezett. Sikerült kiszabadulnia a szorításból, de a fia még nem hagyta abba. Az akkor már földön fekvő nyugdíjast többször ököllel fejen ütötte.

Aztán hirtelen megijedt attól, amit tett és inkább elment dolgozni. A magatehetetlen áldozatra még aznap rátaláltak. Kórházba vitték, ahol megállapították, hogy a sérülései súlyosak, 8 napon túl gyógyulnak. Csak azért nem halt meg, mert még volt annyi ereje, hogy folyamatosan ellenálljon a fiának, védekezzen a támadás során, de így sem élt sokáig.

A szakszerű orvosi kezelés ellenére ugyanis koronavírus fertőzést kapott, amibe a kórházban belehalt.

A főügyészség a férfivel szemben a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat. Sorsáról a Szegedi Törvényszék bírója fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről