A magyar baloldal megsemmisítő és megalázó bírálata egy brit lapban

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, ellenzék, Márki-Zay Péter, Egységben Magyarországért, Városliget
Vágólapra másolva!
Miért nyer állandóan Orbán Viktor? – teszi fel a kérdést a The Spectator című brit jobboldali lap. 
Vágólapra másolva!

Ez a cikk azonban ahelyett, hogy felmondaná a szokásos nyugati mantrát, igyekszik mélyebbre ásni - írja a Magyar Nemzet.

A szerző figyelmeztet, hogy

ahelyett, hogy a baloldal tisztességtelen játékszabályokról panaszkodna, ideje lenne saját magukban keresni a bukásuk okát.

Orbán Viktor miniszterelnök április 3-án a Fidesz-eredményvárón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kampányukban a legnagyobb melléfogás mégis az volt, ahogy megpróbálták Orbán Viktort Vlagyimir Putyin orosz elnök egyfajta trójai falovának beállítani.

A taktika visszafelé sült el, mert ha a Fidesz manipulálja is a médiát – állítja a szerző –, a magyarok akkor is tudják, hogy Magyarország nem Oroszország. Rámutatott, hogy a baloldalon úgy tesznek, mintha a vidéki tömegeket csak a kormány „propagandája" érné el, mintha nem olvashatnának megannyi Fidesszel kritikus médiát az interneten egyetlen kattintással.

Baloldali eredményváró április 3-án, a Városligetben Fotó: Polyák Attila - Origo

A messianisztikus üzenetek a demokrácia visszaállításáról és az Oroszországtól való elfordulásról visszafelé sültek el, mert

a magyarok – csakúgy, mint a legtöbb közép-európai nép – nem akarják, hogy a politikusaik megmentsék őket.

– magyarázta a The Spectator visegrádi országokra szakosodott tudósítója.

– tette hozzá. Ezzel szemben a szerző szerint az ellenzék csak zavart és negativitást ajánlott, a hagyományos társadalmi szokásokat feláldozta volna az uniós liberalizmus oltárán.

Amíg ez így lesz, addig Orbán győzni fog – zárta gondolatait.