Négyhetes körúttal hangolnak a szervezők a Giro d'Italia magyarországi rajtjára

VALTER Attila
Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője
Vágólapra másolva!
2022. május 6-án Budapestről rajtol a világ második legrangosabb háromhetes kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia. A Nagy Rajt, azaz a Grande Partenza alkalmából a szervezők egy négy héten át tartó road show keretében igyekeznek minél több rajongóhoz eljuttatni a Giro-érzést.

A Giro d'Italia május 6-8-ig három magyarországi szakasszal veszi kezdetét: a Grande Partenza, azaz Nagy Rajt keretein belül a Budapest-Visegrád és Kaposvár-Balatonfüred etapok mellett egy egyenkénti indításos időfutamot is tartanak a fővárosban.

A nagyszabású esemény szervezői a hagyományok szerint nemcsak a versenynapokon, hanem már azt megelőzően is számos programmal várják a verseny útvonalán a szurkolókat, valamint az érdeklődőket. Az első, illetve a harmadik etap útvonala melletti városokban, azaz Nagykanizsán, Kaposváron, Keszthelyen, Velencén és Esztergomban ingyenes szabadidős és családi eseményekkel készülnek a szervezők.

Szurkolói fotópontok, kerékpáros aktivitások, zenés színpadi és kézműves programok

hozzák közelebb a hamisítatlan Giro hangulatot.

Biztosak lehetünk benne, hogy Valter Attila idén is sok örömet fog szerezni a magyar szurkolóknak Forrás: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

A Giro Roadshow helyszínein a Nagy Rajt nagykövetei is várják az odalátogatókat. Kaposváron április 9-én Till Attilával, az ünnepi hosszú hétvége első napján, április 15-én nagypénteken Velencén Gianni Annonival, míg április 30-án a korábbi válogatott kézilabdázóval, Tápai Szabinával lehet közösen kerékpározni.

A közösségi programok mellett, a roadshow részeként az egyes állomásokon a szurkolók megtekinthetik, és fotózkodhatnak is a Giro d'Italia legendás trófeájával, illetve a verseny 1987-es bajnokának, a Nagy Rajt szervezésében is közreműködő ír legenda, Stephen Roche trófeájával is.

Középen a legendás trófea, a Trofeo Senza Fine Forrás: MTI/Balogh Zoltán