Botrány Marseille-ben: a stadionban lövöldözte egymást tűzijátékkal a két szurkolótábor - videó

fbl Horizontal
Riot mobile gendarmes stand guard next to the stand during the UEFA Europa Conference League quarter-final second leg football match between Olympique de Marseille (OM) and PAOK Thessaloniki at the Velodrome Stadium in Marseille, southeastern France on April 7, 2022. (Photo by Nicolas TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille Dimitri Payet hatalmas góljának is köszönhetően legyőzte csütörtök este a görög PAOK csapatát a Konferencia-liga negyeddöntős párharcának első meccsén, ám a szurkolók balhéja némiképp beárnyékolta a találkozót.

A görög Sports DNA információi szerint a két csapat szurkolói már a találkozó előtt összecsaptak, miután a franciák rátámadtak a szállásukon lévő vendég drukkerekre. Információk szerint komoly sérülés egyik oldalon sem történt, majd később mintegy ötven PAOK-szimpatinzás került összetűzésbe a rendőrökkel, amiért több autót is megrongáltak Marseille városában.

– számolt be róla Rudy Manna, a francia rendőrszakszervezet munkatársa.

A mérkőzés alatt aztán újfent összecsapott a két tábor, ami odáig fajult, hogy a szomszédos szektorban lévő görög és francia szurkolók egymást kezdték el tűzijákkal lőni. A botrányos viselkedés miatt a rohamrendőröknek kellett közbeavatkozniuk.