Csúszik az Apple Watch vérnyomásmérése

Okos eszközök futáshoz
NEW YORK, NY - OCTOBER 28: A customer tries out an Apple Watch Nike+ at an Apple Store in the SoHo neighborhood of Manhattan, October 28, 2016 in New York City. Friday marks the release of the Apple Watch Nike+, a sports-focused smartwatch with a retail price starting at $369. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Legalább két évre lehetünk a régóta várt funkció bevezetésétől.
Vágólapra másolva!

Rossz hírekkel szolgált az Apple Watch évek óta pletykált vérnyomásmérése kapcsán a Bloombergnél dolgozó Mark Gurman, forrásai szerint a legkorábban 2024-ben debütálhat a gyártó okosóráiban a funkció. Ennek elsődleges oka, hogy a mérnökök elégedetlenek a jelenlegi mérési pontossággal, a prototípusaik nem képesek kellően precíz információkat szolgáltatni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Ezen túlmenően Gurman megerősítette a The Wall Street Journal tavaly szeptemberi értesüléseit, melyek szerint az Apple Watch vérnyomásmérési funkciója várhatóan nem fog konkrét értékeket a viselők rendelkezésére bocsátani, helyette csak a vérnyomásban mutatkozó trendet mutathatja.

A precíz méréseket igénylők a jövőben is kénytelenek lesznek beruházni egy dedikált vérnyomásmérőbe, az Apple Watch nem lesz képes kiváltani azt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!