A címvédő is bejutott az NHL rájátszásába

Anaheim Ducks v Tampa Bay Lightning GettyImageRank2 national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
TAMPA, FLORIDA - APRIL 14: Alex Killorn #17 of the Tampa Bay Lightning looks to pass in the second period during a game against the Anaheim Ducks at Amalie Arena on April 14, 2022 in Tampa, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP (Photo by Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Tampa Bay Lightning és a Pittsburgh Penguins is biztosította helyét a rájátszásban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

A floridai bajnokcsapat hazai környezetben az Anaheim Ducksot győzte le hosszabbításban, míg a Penguins a New York Islanders felett diadalmaskodott otthon. Utóbbi egymást követő 16. idényében lesz ott a playoffban, ez a lehosszabb aktív sorozat az NHL-ben.

A sorozatban hetedik győzelmét arató St. Louis Blues főleg Vlagyimir Taraszenko mesterhármasára építhetett, míg Torontóban Auston Matthews villogott: a fiatal támadó két gólpasszával elérte a 100 pontot a kanadai táblázaton.

Egy idényben ilyenre rajta kívül korábban csak két Maple Leafs-játékos volt képes, igazi Darryl Sittler és Doug Gilmour is kétszer-kétszer jutott el a mérföldkőig.

Eredmények:
Boston Bruins-Ottawa Senators 2-3
Buffalo Sabres-St. Louis Blues 2-6
Toronto Maple Leafs-Washington Capitals 7-3
Tampa Bay Lightning-Anaheim Ducks 4-3 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 6-3
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 0-3
Nashville Predators-Edmonton Oilers 0-4
Dallas Stars-Minnesota Wild 2-3 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-San Jose Sharks 5-4 - szétlövs után
Colorado Avalanche-New Jersey Devils 3-1
Calgary Flames-Vegas Golden Knights 1-6
Vancouver Canucks-Arizona Coyotes 7-1