Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nagyot mentek a Kurdy Gym versenyzői a soproni thaibox viadalon

Vágólapra másolva!
A magyarországi neves küzdősport gálának, a West Hungarian Fightnak a Novomatic Aréna adott helyszínt idén Sopronban. A versenyen MMA, cage grappling, muaythai és K1 kategórában is indultak versenyzők, a Kurdy Gym pedig profi muaythai kategóriában küldte két bajnokát a megmérettetésre.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb rivaldafényt a két ifjú kapta a gála végén. A Kurdy Gym egyik bajnoka, Ifj. Kurdy István 3x3 percben harcolt svájci ellenfelével, ami a magyar harcos hírnevéhez híven egyhangú pontozásos győzelemmel zárult. István komoly felkészüléssel lépett a ketrecbe, ami igencsak meglátszott harcstílusán is. Összeszedett, pontos találatai voltak, amibe minden erejét belevitte. A mérkőzés alatt nagy clinch csata alakult ki, amiben Istvánnak sikerült érvényesülnie ellenfelével szemben és tiszta könyökösökkel, borításokkal hátráltatta az egész meccs alatt. Fejelés következtében egy kisebb repedés is keletkezett a magyar harcos homlokán, azonban ez sem szegte kedvét, és utolsó energiáit is ellenfelére fordította. A sok felkészülés és látványos meccs meghozta a várt sikert, így a trófeák sorozatát egy XFC „prestige fight” övvel bővíthette.

Forrás: Origo

Fogunk még hallani a Kurdy Gym fiatal harcosáról, Seffer Tamásról

A Kurdy Gym képviseletében Seffer Tamás „Tofi” lépett még ketrecbe profi muaythai kategóriában. A fiatal bajnok nem rég óta versenyzik a felnőttek között, valamint ez volt az első profi meccse, így ez új terep volt számára. Ellenfele az olasz Mattia Costabile volt, aki ellen sajnos pontozással vereséget szenvedett, azonban nincs ok szomorkodásra, ugyanis ebből az első profi mérkőzésből rengeteget lehetett tanulni. Tofi magabiztosan érkezett a ketrecbe, azonban az első menetben kiderült, hogy az olasz harcos combrúgásai felülírhatják a terveit. A sok, gyors rúgás után Tofi pontosan célzott taposókkal próbálta távolabb tartani ellenfelét, vagy clinchben próbált érvényesülni, amikből gyönyörű adok-kapokok alakultak ki. A második menetben már érezni lehetett a fáradságot mindkét bunyóson, azonban a harmadik menetet bámulatos energiával kezdte a magyar bajnok és látványos találatokat vitt be. A meccs végén mégis pontozással az olasz kezét emelték a magasba.

A két bunyóst Id. Kurdy István készítette és segítette végig, a ketrec mellett Sánta Tibor kapott még helyet, regenerálódásában Sándor Attila mozgásspecialista segédkezett, az erőnléti edzésekért pedig Pongrácz Ádámnak mondhatunk köszönetet. Emellett pedig a Kurdy Gym szurkolótáborának is hálával tartoznak a fiúk, mivel nem kevesen mentek ki figyelemmel kísérni összecsapásukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről