Vágólapra másolva!
A WBC övét őrző nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Tyson Fury április 23-án Dillian Whyte-tal csap össze Londonban, közel százezer néző előtt. A profi pályafutása során még mindig veretlen ökölvívó nyílt titokként kezeli, milyen taktikát alkalmaz majd a szorítóban riválisa ellen.

Rekordszámú, 94 ezer helyi néző előtt fog összecsapni egymással szombaton a londoni Wembleyben a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury, valamint kihívója, az ideiglenes világelső Dillian Whyte. A profiboksz.hu megírta, hogy a szakértők és a szurkolók nagy része szerint Whyte kevés eséllyel lép majd ringbe, Fury - aki korábban azt nyilatkozta, visszavonul a meccs után - azonban úgy tűnik, hogy sokakkal ellentétben egyáltalán nem nézi le aktuális ellenfelét.

"Jelenleg csak Dillian Whyte-ra koncentrálok, és nem gondolok a visszavonulásra. Ez majd csak az összecsapás után következik, és akkor fogom végig gondolni, hogy mit tartogat számomra a jövő. Jelenleg egy nagy feladat megoldása áll előttem Whyte személyében.

Nem becsülöm le a fickót, és megadom neki azt a tiszteletet, amit Deontay Wildernek is megadtam" - mondta Fury, aki mindemellett teljesen biztos a győzelmében.

"Bármelyik stílust választom, le fogom őt győzni. Ebben hiszek, és a saját képességeimben. Boksztudást tekintve úgy gondolom, hogy mérföldekkel a fazon fölött állok. Az első menetben azonnal le fogom támadni.

- tette hozzá a 33 éves ökölvívó.

Az általános vélekedés szerint Whyte egyetlen reális esélye Fury ellen, ha kivégzi egy hatalmas ütéssel a világbajnokot.

"Dillian keményen üt, ahogy minden nehézsúlyú. Ugyanezt mondták Wilderről is. 'Ne állj meg előtte!' Mindannyian tudjuk, végül mi történt. Ez egy bokszmeccs. Majd alkalmazkodom, ha a szorítóban leszek" - zárta mondandóját Fury.