Közel 400 migránst fogtak Magyarországon tegnap

Vágólapra másolva!
Május 5-én 0 óra és 24 óra között összesen 384 migránst tartóztattak fel és ugyanennyi személyt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az országba, emellett 3 embercsempész ellen is eljárás indult.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 20 esetben összesen 129 migránssal szemben intézkedtek Hercegszántó-Hóduna, Katymár, Bácsbokod, Vaskút, Kisszállás, Izsák, Kelebia, Hóduna és Madaras területén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 32 esetben összesen 186 migránst fogtak el Ásotthalom, Röszke, Szeged, Szatymaz, Zákányszék, Öttömös, Ruzsa, Mórahalom és Kiszombor területén. Győr-Moson-Sopron megyében, Győr és Nagycenk külterületén összesen 46, Pest megyében, Ócsa külterületén 11, Tolna megyében, Paks külterületén 3, Vas megyében, Perenyén 9 migránst tartóztattak fel.

Forrás: Police.hu

A migránsok között volt, aki magát szír, török, afgán, pakisztáni, indiai, palesztin, líbiai, marokkói, tunéziai, iraki és jemeni állampolgárnak vallotta, desem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudta hitelesen igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 14, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben összesen 384 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az ország területére. Három ember ellen pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - írja a Police.hu.