Leütötte a pályáról az olimpiai bajnokot a legújabb teniszsztár - videó

Carlos Alcaraz tenisz Madrid
Spain's Carlos Alcaraz celebrates with the trophy after winning the 2022 ATP Tour Madrid Open tennis tournament men's singles final match against Germany's Alexander Zverev at the Caja Magica in Madrid on May 8, 2022. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Carlos Alcaraz nem adott esélyt Alexander Zverevnek hazai pályán a madridi tenisztorna döntőjében. A spanyol játékos alig 61 perc alatt intézte el az olimpiai bajnokot.

Valami egészen elképesztő dolog van kibontakozóban a szemünk előtt, amikor Carlos Alcaraz szezonjáról beszélünk. A 19. születésnapját a madridi Masters ideje alatt ünnepli fiatal játékos három nap alatt Rafael Nadalt, Novak Djokovicot és Alexander Zverevet is legyőzte.

A murciai teniszező olyan látváyos labdamenetekkel nyerte meg a német elleni döntőt 6:3, 6:1-re, mint amilyen ez a rövidítés-elütés kombináció:

Vagy éppen ez a szédületes átemelés, ami után Zverevnek semmi esélye nem volt:

Alcaraz vasárnapi sikerével David Nalbandian 2007-es bravúrja óta az első olyan teniszező lett, aki ugyanazon a tornán a világ négy legjobbjából hármat is legyőz. Akkor az argentin klasszisnak a Federer, Nadal, Djokovic triót sikerült felülmúlnia.

Carlos Alcaraz Monaco után Madridban is Masterst nyert Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Ha ez nem lenne elég, 19 évesen és 3 naposan Alcaraz lett minden idők legfiatalabb madridi tornagyőztese. Az eddigi rekordot honfitársa, Nadal tartotta még 2005-ből (19 év és 142 nap).

Jelenleg ő nyerte a legtöbb mérkőzést a 2022-es esztendőben:

Alcaraz nevét hétfőtől már a 6. helyen találhatjuk meg a világranglistán, köszönhetően négy idei tornagyőzelmének is. Alig várjuk, hogy mit tartogat számunkra Rómában ezen a héten!