Kést szorítottak egy férfi torkához Rudabányán

rendőrautó, csőben
Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy 46 éves férfi ellen, aki egy este észrevette, hogy nincs meg a pénztárcája, ezért egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést magához véve elment annak a férfinak a lakására, akivel aznap együtt ivott.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavaly decemben Rudabányán egy kocsmában ivott egy férfi. Csak este, már otthon vette észre, hogy nincs meg a pénztárcája és a benne lévő 50 ezer forint. Arra gondolt, hogy az az ismerőse lophatta el, akivel együtt iszogatott és haza is kísérte. Hogy visszaszerezze a pénzét, felkapott gy 20 centi pengehosszúságú konyhakést és elment hozzá. A ház ajtaja nyitva volt, úgyhogy a férfi besétált. A konyhában találta a házigazdát. Odalépett hozzá és

a nyakához szorította a kését,

miközben többször megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja vissza a tárcáját.

Hiába magyarázta a férfi, hogy nem tud a pénzről, összeverekedtek. Az áldozat elkapta támadója kezét, amelyikben a kést tartotta és egy mozdulattal kilökte az ajtón. Aztán hívta a rendőröket. Az ügyészek a büntetlen előéletű támadóval szemben, a tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak.