Ma megszűnik az egyik Windows 10 támogatása

dynabook portege x50 laptop notebook noteszgép windows 10
Dynabook Portégé X50
Vágólapra másolva!
Utoljára érkeznek biztonsági frissítések a 2020 őszén kiadott főverzióhoz.
Vágólapra másolva!

Újból elértünk az aktuális hónap második keddjéhez, informatikus körökben az egyben jeles és rettegett napot hibajavító keddként szokás emlegetni, többek közt a Microsoft is ilyenkor adja ki a havi rendszeres funkcionális és biztonsági javításait a támogatott termékeihez.

A mai napon kap utoljára biztonsági frissítéseket a Windows 10 October 2020 Update (20H2) Forrás: Dynabook

Katasztrófa remélhetően nem történik majd, azonban a mai hibajavító kedd mindenképp különleges lesz, hiszen megszűnik a 20H2 verziójelzésű Windows 10 October 2020 Update terméktámogatása, a rendszert futtató számítógépek most utoljára kapnak majd biztonsági javításokat.

Emiatt a gépek tulajdonosainak érdemes manuálisan frissítéskeresést futtatniuk a Gépház alkalmazás Windows Update részében, szinte biztosan telepíthető a számítógépükre a Windows 10 valamelyik újabb változata. Az éppen futtatott Windows 10 verziójának kiderítése több módon is lehetséges, a leggyorsabb futtatni a „winver" parancsot a Start gomb melletti keresőmezőből.

Az AdDuplex adatai alapján április végére a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépek csak 6,1%-án futott a most nyugdíjba vonuló operációs rendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!