Akár egy évtizedre is börtönbe kerülhet három pécsi rabló

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Csoportos garázdaság miatt akár tíz év fegyházra is számíthat három férfi. A gyanú szerint januárban Pécsett az utcán rátámadtak egy emberre, akitől kozmetikai terméket és tablettákat vittek el.
Vágólapra másolva!

A rablók a pécsi belvárosban drogot vettek az ismerősüktől, amit az esti szórakozás alatt elfogyasztottak. Rájöttek, hogy rossz minőségű az anyag. Elhatározták, hogy kárpótlásul megszerzik a dílertől az összes kábítószert, ami nála van. Január 2-án, hajnali öt órakor véletlenül összefutottak kiszemelt áldozatukkal, akivel beszélgetni kezdtek, miközben elsétáltak a Szent István térig.

Az egyik drogos hirtelen ököllel megütötte a dílert, aki a földre esett.

A másik két férfi is beszállt a verekedésbe. Az egyik egyikük megütötte, a másik pedig megrúgta a földön fekvő áldozatot. A támadók egyike belenyúlt a zsebébe és kivett belőle egy zacskót, amelyben tabletták voltak. Aztán megnézték, mi van még nála. A zsebéből kiesett kozmetikai terméket is eltették. Amikor a bántalmazott férfi felállt a földről, az egyik támadó megütötte és meglökte, aztán a megtámadott dílernek sikerült elmenekülnie.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

A három férfi a rablással 3 800 forintos kárt okozott. Az áldozata arca pedig több helyen megsérült. Az ajka felrepedt, az orrán hámhorzsolások keletkeztek, a bal szeme környéke megzúzódott, az egyik metszőfoga pedig eltört.

Ha bűnösnek találják őket, a csoportos rablás miatt tíz év büntetésre is számíthatnak.

A pécsi ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta a támadókkal szemben - írja az Ügyészség oldala.