Közel 400 migrást fogtak tegnap

Vágólapra másolva!
Május 12-én 0 óra és 24 óra között összesen 394 migránst tartóztattak fel és 229 embert akadályoztak meg abban, hogy belépjen az országba, 7 embercsempész ellen pedig büntetőeljárás indult.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 15 esetben összesen 98 migránst tartóztattak fel Hercegszántó, Kecskemét, Kelebia, Balotaszállás, Kunbaja, Kisszállás, Hóduna, Bácsalmás és Bácsbokod területén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 29 esetben, összesen 240 migránst fogtak el Röszke, Szeged, Ruzsa, Zákányszék, Csengele, Mórahalom és Ásotthalom területén. Budapesten 2 migránst állítottam meg a rendőrök. Fejér megyében, Kisapostag területén 9 illegális migránst értek tetten. Győr-Moson-Sopron megyében Jánossomorja és Mosonudvar területén 28 migránst találtak. Pest megyében, Ócsa területén 17-et fogtak el.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szíreknek, tunéziaiaknak, töröknek, indiaiaknak, pakisztániaknak, palesztineknek, és afgánoknak vallották magukat, desem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában 12 esetben Bács-Kiskun megyében, és 9 esetben, Csongrád-Csanád megyében összesen 229 embert akadályoztak meg a rendőrök abban, hogy illegálisan belépjenek az országba, 7 ember ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás.