A magyar válogatott vezeti a halálcsoportot!

fbl Horizontal
Italy's defender Alessandro Bastoni (Bottom) and Germany's midfielder Kai Havertz go for the ball during the UEFA Nations League - League A, Group 3 first leg football match between Italy and Germany on June 4, 2022 at the Renato Dall'Ara stadium in Bologna. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz és a német labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással a Nemzetek Ligája A-osztályában, abban a csoportban, amelyben a magyar csapat 1-0-ra legyőzte Angliát.

Az első félidő nem hozott gólt Bolognában. A meccs 72. percében aztán a hazai csapat szerezte meg a vezetést. A válogatott újonc Gnonto jobbról laposan középre adott, Pellegrini pedig jobbal a léc alá emelt. Ezzel a góllal vezettek az olaszok.

Nem sokat kellett várni a németek válaszára. A 74. percben Hoffmann jobboldali, félmagasan szálló beadását elvéti az elforduló Werner, a lecsorgó labdát Kimmich jobbal a jobb sarokba rúgta.

A meccsen már nem esett több gól, így az első kör után az angolokat legyőző magyar válogatott vezeti a halálcsoportot. A magyarok kedden Cesenában az olaszok ellen lépnek pályára, míg az angolok hazai pályán a németeket fogadják.

A nap eredményei:

A-osztály: Magyarország-Anglia 1-0 és Olaszország-Németország 1-1
B-osztály: Örményország-Írország 1-0, Finnország-Bosznia-Hercegovina 1-1, Montenegró-Románia 2-0
C-osztály: Litvánia-Luxemburg 0-2, Törökország-Feröer 4-0