Karácsony helyettese is a magyar emberekkel fizettetné meg a háború árát

TÜTTŐ Kata alakuló ülés ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés politikus politikusnő SZEMÉLY Budapest, 2019. november 5.
Tüttő Kata, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakul
Budapest, 2019. november 5. Tüttő Kata, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Budapest baloldali vezetése továbbra is a fővárosi lakosok megsarcolását tervezheti, erre utal Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felszólalása egy brüsszeli rendezvényen, ahol kijelentette, hogy a magas energiaárak miatt a zöldvállalások csak az állampolgárok aktív részvételével valósíthatók meg. A Mediaworks Hírcentruma felidézte azt is, hogy Tüttő és a főváros baloldali vezetésének többi tagja többször beszélt az elmúlt hetekben az emberek energiafogyasztásának és autóhasználatának csökkentéséről.
Vágólapra másolva!

Nagyon rövid idő alatt sok változást vár el a főváros baloldali vezetése a polgároktól
– így összegezhető Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettesének mondandója, amit egy brüsszeli fórumon adott elő.

Tüttő Kata, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A szocialista politikus a régiók bizottságának energia- és klímavédelmi szakbizottságának elnökeként beszélt arról, hogy a magas energiaárak miatt

és az ambiciózus brüsszeli zöldvállalások nem lesznek tarthatók az állampolgárok aktív részvétele nélkül.

Tüttő Kata a közelmúltban jelentette be, hogy

Budapest csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez.

Az európai uniós indítványban egyebek mellett autómentes övezetek és napok szerepelnek, de Tüttő arra is felszólította a budapestieket, hogy a takarékosság jegyében a kevesebb autózás mellett fogják vissza az otthonaik energiahasználatát.


– hangoztatta Tüttő korábban a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Hasonló elvárásokat fogalmazott meg a fővárosi lakosoknak Karácsony Gergely főpolgármester másik két helyettese is.

A DK-s Bősz Anett az ATV Start című műsorában az autós közlekedés háttérbe szorítását nevezte kívánatosnak, míg a Momentum politikusa, Kerpel-Fronius Gábor szintén az ATV-ben a dugódíj bevezetését vetette fel.


Azt ugyan elismerte, hogy ennek jelenleg törvényi akadálya van, miután április 3-án nem a baloldal nyerte a választást, a változtatás nem rajtuk múlik.

– fűzte hozzá. A dugódíj azonnali, „már holnapi" bevezetését sürgette legutóbb kedden a parlamentben napirend előtti felszólalásában az LMP-s Kanász-Nagy Máté is. A kormány azonban többször egyértelművé tette, hogy nem lesz dugódíj, így az LMP-s felszólalásra válaszolva Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is kijelentette: