Kirúgták a budapesti ukrán nagykövetet, Ljubov Nepopot

NEPOP, Ljubov; KUN SZABÓ István
Budapest, 2019. április 26. Ljubov Nepop ukrán nagykövet és Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka sajtótájékoztatót tart a Honvédkórházban 2019. április 26-án. A kórházban sebesült ukrán katonákat kezeltek. 2014 óta 39 katona gyógykezelését végezték el, április 26-án három hagyhatja el gyógyultan az intézményt. A nagykövet sajtóérdeklődésre jelezte, biztonsági okok miatt nincs lehetőség arra, hogy felvételt készítsenek az ukrán katonákról vagy interjút készítsenek velük. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos oldalán megjelentek egyes külképviseleti vezetők felmentéséről szóló rendelkezések. 
Vágólapra másolva!

Július 9-én Volodimir Zelenszkij rendeletben rúgta ki Ljubov Vaszilivna Nepopot Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének tisztségéből.

Ljubov Nepop Forrás: MTI/Mónus Márton

A Mandiner azt írja: az Izvesztyija értesülései szerint valóságos tisztogatási hullám vette kezdetét az ukrán diplomáciában: Nepopon kívül visszahívták Andrij Melnyik németországi, Vjacseszlav Jacjuk norvégiai és Jevgenyija Perebijnosza csehországi nagykövetet is.

A számos vezető német politikust megsértő Andrij Melnyik visszahívásáról már napokkal ezelőtt felröppentek sejtetések a német médiában, más nagykövetek visszahívásáról azonban akkor még nem volt szó.