Több melegrekord is született

hőség, meleg, nyár, kánikula, árnykép dísztó egyensúlyoz ellenfény hőségriadó IDŐJÁRÁS kánikula sziluett TÁJ tó vízpermet
Debrecen, 2022. július 20. Egy fiatal nő és egy gyerek hűsíti magát a nagyerdei ködszínháznál lévő szökőkútnál Debrecenben 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Több melegrekordról is beszámolt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán kora délután. Hozzátették, még melegszik a levegő és messze a nap vége.
Vágólapra másolva!

Ahogy arra számítani lehetett, ma

megdőlt a budapesti melegrekord.

Újpesten 38,3 fokot regisztráltak. Szombat hajnalban szintén a fővárosban, a János-hegyen mindössze 26,9 fokig hűlt le a levegő, ami több mint egy fokkal tér el az előző, adott napi minimumrekordtól.

Már az is biztossá vált, hogy a napi maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt szombaton.

Az eddigi július 23-ai csúcsérték 39 fok volt, de a meteorológiai szolgálat posztjának írásakor Kiskunfélegyházán már 40 fokot is mértek, és - mint megjegyezték - még tovább melegszik a levegő.

A 41 fokos hőség már veszélyes lehet mindenkinek. Dr. Bodócsi Réka belgyógyász szakorvos beszélt az Origónak arról, mi történhet a szervezetben ilyen melegben, de azt is elmondtuk, mit javasol a Nemzeti Népegészségügyi Központ a hőguta ellen, mit üzen a MÁV az utasaianak, és hol osztanak ingyen vizet az országban.