Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund hazai pályán 1-0-ra nyert szombaton a Bayer Leverkusen ellen a német labdarúgó-bajnokság nyitófordulójának szombati rangadóján. A mérkőzés alatt a rendőrség a stadion parkolójában várakozó gyanús autóra lett figyelmes, emiatt a szurkolók a lefújás után még fél órán keresztül nem hagyhatták el a Signal Iduna Parkot.

Nem sokkal a meccs vége előtt a Signal Iduna Park bemondója többször is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy egy stadionon kívüli rendőri akció miatt senki se távozzon a lefújás után.

A Sport Bild beszámolója szerint mintegy száz rendőr tartózkodott a helyszínen és egy gyanús járműre lettek figyelmesek. A helyi rendőrég a Twitteren hívta fel a stadionban ülő szurkolók figyelmét erre.

A rendőrség aggódott a szurkolók biztonsága miatt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

– áll a közleményben.

A Dortmund fél órával a meccs vége után közölte a hírt, miszerint minden néző elhagyhatja az aréna területét, és hazamehet.

A BILD és a SPORT BILD információi szerint terrorveszély helyett téves riasztásról volt szó. A parkolóban várakozó autónak műszaki okokból járatták a motorját. A rendőrök átvizsgálták a járművet, de sem fegyvert, sem pedig lehetséges bűntársakat nem találtak.