A Samsung sem számít akkora mobilos őrületre

Galaxy S22 Ultra
Vágólapra másolva!
A 2021-es szint alá mérsékelte a leszállított okostelefonok célmennyiségét a Samsung.
Vágólapra másolva!

A mobilgyártók helyzete mostanában több szempontból is bonyolult, az azonban egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy az elektronikai eszközök és különféle szolgáltatások kereslete olyan mértékben túl lett pörgetve a világjárvány alatt, hogy az a növekedési szint egyszerűen nem tartható.

Galaxy S22 Ultra Forrás: android authority

A The Elec szerint a Samsung többször is átértékelte a gyártási stratégiáját mostanában, legutóbb az idei évre vonatkozóan. A jól értesült források szerint az idei évre 334 millió okostelefont gyártott volna le a Samsung, ebből 284 milliót saját üzemekben, 50 milliót partnereknél. Ebből pedig 300 milliót szállítottak volna le összesen. Ezt a számot most 260 millióra mérsékelték. Október és november hónapokra pedig csak 34 milliós gyártást irányoztak elő, ez a szokásosnál állítólag jóval alacsonyabb.

2020 gyengének számított egyébként a Samsungnál, akkor 250 millió mobilt szállítottak le, tavaly pedig 270 milliót. Tehát az új eredmények és célok sem alacsonyak, csak a nagy várakozásoktól maradnak el, ellátási gondok, infláció és csökkenő kereslet címén.