Többször lopott és csalt egy páros

Vágólapra másolva!
Egy 37 éves férfi és az élettársa többek között eladta a lányuk barátjának telefonját és játékkonzolját, de még egy kölcsön kapott autót is. Az ügyészség vádat emelt ellenük.
Vágólapra másolva!

A férfi és a 39 éves élettársa tavaly átvett egy nőtől 40 ezer forintot azzal, hogy azt odaadják majd a fiának. Ezt azonban nem tette meg, a pénzt a pár tagjai magukra költötték. A nő 2021 augusztusában egy hétre kölcsön kapott egy autót, amit a határidő lejárta után nem adott vissza a tulajdonosnak, hanem eladta valaki másnak 290 ezer forintért.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szeptemberben, a lányuk akkori barátjától kölcsönkértek egy telefont, de ezt sem adták vissza, hanem a fiú náluk lévő játékkonzoljával együtt eladták, amivel 170 ezer forint kárt okoztak. Októberben egy kamionparkolóból 7 teherautóból lopták ki az akkumulátort. Ezeket később eladták. A lopásokkal 170 ezer forint kárt okoztak, ami akkumulátorok lefoglalásával megtérült. Novemberben és idén januárban is bejelentkeztek egy-egy panzióba, ahol több napot eltöltöttek, majd fizetés nélkül távoztak. Az egyik helyen 27 ezret, a másikon 131 ezer forintot kellett volna fizetniük.

Mindezen felül többször elmentek különböző gumiszervizekhez, ahonnan használt gumikat és felniket loptak. Három szerviznek több mint 640 ezer forint kárt okoztak.

Az ügyészség lopás, sikkasztás és csalás miatt emelt vádat az élettársak ellen, amiért akár négy és fél évre is börtönbe kerülhetnek.