Meg akarta ölni volt barátnőit egy budapesti fiú

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy budapesti, 16 éves fiú nem tudta elviselni, hogy a korábbi jegyese szakított vele, ezért belökte a lányt a Dunába, majd egy késsel többször megszúrta. Később új barátnője lett, majd amikor annak is a kapcsolatnak is vége lett, elment a lányhoz, és őt, valamint az anyját is megkéselte.
Vágólapra másolva!

A már 15 évesen jegyben járó fiú kapcsolata megromlott akkori jegyesével, mert féltékenységből többször megverte a lányt, aki végül el is hagyta. A fiú azonban ezt nem tudta elfogadni, ezért 2018 márciusában elcsalta a lányt a ráckevei Duna-ághoz, majd a töltésről, nagyjából 5 méteres magasságból belelökte a 0 fokos vízbe.

A lánynak sikerült kijutnia a partra, ahol a fiú tovább verte, majd egy késsel többször megszúrta és megvágta.

Ezek után az életveszélyes állapotba került lányt otthagyta. A lánynak volt még annyi lélekjelenléte, hogy telefonon segítséget kért a barátnőjétől, később pedig feljelentette a fiút.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyben indult eljárás során a fiú bűnügyi felügyelet alá került, nyomkövetőt kellett hordania a lábán. Ez idő alatt az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy másik lánnyal, aki rendszeresen átment hozzá. Azonban ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége. A fiú ezt sem tudta elfogadni. Ezért 2018 augusztusában levágta a nyomkövetőt a bokájáról és megszökött az otthonából.

Elment a lányhoz, ahol összeveszett annak anyjával, majd négyszer mellkason, illetve egyszer alkaron szúrta.

Ezek után a lányra is rátámadt, őt több helyen is megkéselte. Mindkettejük életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az ügyészség 2020-ban emelt vádat a fiú ellen emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt. A Fővárosi Törvényszék nemrég 12 év fiatalkorúak börtönére ítélte a most 20 éves férfit. Az elsőfokú ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős.

Másodfokon, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla súlyosítsa a férfi büntetését – írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.