Már nyaralni sincs pénze az amerikaiaknak

US dollar, amerikai dollár, pénz, papírpénz, érme
Photo Illustration of American money, USD currency, dollars and cents coins laying on banknotes, dollar bills on a white surface on 8 January 2020 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy már nyaralni sincs pénze az amerikaiaknak. A lakosság harmada lemondta nyári utazását. Michael Arone, a State Street Global Advisors amerikai SPDR vezető befektetési stratégája szerint a magas infláció írta felül az amerikai családok terveit.
Vágólapra másolva!

Sok amerikai a magasabb árak miatt foga vissza kiadásait

A State Street jelentésből kiderül, hogy a megkérdezett befektetők 51 százaléka csökkentette a kiadásait, több mint harmaduk kevesebbet költött nyaralásra vagy elhalasztott egy nagyobb vásárlást, és 29 százalékuk csökkentette az alapvető kiadásokat, például az élelmiszerre-, vagy üzemanyagra költött pénz mennyiségét.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Ezenkívül a befektetők 47 százaléka a egyetértett azzal, hogy az infláció stresszt és szorongást okozott bennük, és 49 százalékuk még mindig nem gondolja, hogy az infláció elérte volna csúcsát...

További részletek a Világgazdaság oldalán, ide kattintva olvashatók.