Jane Fonda szörnyű hírt közölt az egészségéről

Jane Fonda vallott a rákkal való küzdelméről
BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 10: Jane Fonda arrives at the 73rd Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 10, 2016 in Beverly Hills, California. (Photo by Steve Granitz/WireImage)
Vágólapra másolva!
Jane Fonda nemrég jelentette be, hogy non-Hodgkin limfómát (nyirokrendszeri rosszindulatú daganat) diagnosztizáltak nála. A 84 éves színésznő pénteken az Instagramon közölte a hírt, és hozzátette, hogy már elkezdte a kemoterápiás kezelést - számolt be az etonline.
Vágólapra másolva!

"Ez egy nagyon jól kezelhető rákfajta" - írja a bejegyzésében. "Az emberek 80%-a túléli, ezért nagyon szerencsésnek érzem magam. Szerencsés vagyok azért is, mert van egészségbiztosításom, és hozzáférésem van a legjobb orvosokhoz és kezelésekhez. Felismerem, és ez fájdalmas, hogy ebben kiváltságos vagyok. Szinte minden amerikai családnak rákkal kell megküzdenie, és túl sokan nem férnek hozzá a minőségi egészségügyi ellátáshoz amiben részesülök, és ez nem helyes."

Fonda, aki 2020-ban az éghajlatváltozás elleni tiltakozásaival és az azt követő letartóztatásaival került a címlapokra Washingtonban, azt is elárulta, hogy hat hónapja kemoterápiára jár. Azt mondta, hogy "elég jól viselem a kezeléseket, és higgyétek el, nem engedem, hogy ez bármiféle hatással legyen a klímaaktivizmusomra".

Hozzátette, hogy "a rák egy tanár, és levonom a tanulságokat. Egy dolog, amit már megmutatott nekem, a közösség fontossága. A közösség növelése és elmélyítése, hogy ne legyünk egyedül. A rák, valamint a korom határozottan megtanítja az új valósághoz való alkalmazkodás fontosságát."