Gyerekek és felnőttek is elájultak egy cseh férfi kisteherautójában

Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet, és az oszágból is kitilthatják azt a cseh embercsempészt, aki egy kisteherautóval 32, magát szírnek valló embert szállított a raktérben kialakított szűk rejtekhelyeken Ausztria felé. Hiába dörömböltek a fuldokló emberek, köztük gyerekek, csak amiatt állt meg, mert igazoltatták az M5-ös autópályán.
Vágólapra másolva!

Egy férfi április 29-én reggel a szerb-magyar határ közelében 32, magát szírnek valló migránst, köztük kilenc, 18 év alatti fiatalt terelt be a kisteherautójában kialakított rejtekhelyekre és elindult velük az osztrák határ felé. A szakértők szerint a rakteret kifejezetten embercsempészés céljára alakították át. A két rejtekhelyet a vezetőfülke felőli oldalon egy IBC tartállyal és két hordóval, a hátsó ajtó felől pedig egymásra pakolt fahasábokkal álcázták. A rejtekhelyek egyetlen bejárata a vezető fülke mögött kialakított, 43 centi széles és 110 centi magas nyílás volt, amelyre egy a vezetőfülkéből nyitható, tolózárral zárható ajtót szereltek.

A nagyobb rejtekhely mérete sem érte el a 4 m2-t, a kisebbiké pedig alig 2 négyzetméteres volt.

Az utazás így igazi kínzássá vált a migránsok számára, akik közül többen rosszul lettek, és elájultak. A migránsok dörömböléssel próbáltak jelezni a sofőrnek, de ő nem állt meg. Csak az mentette meg az életüket, hogy az M5-ös autópályán a rendőrök igazoltatták a sofőrt.

Forrás: Police.hu

Az ügyészek a cseh férfit

a csempészett személyek sanyargatásával, több személynek segítséget nyújtva elkövetettmbercsempészettel vádolja, és börtönbüntetés, illetve kiutasítás kiszabását javasolta vele szemben.

A sofőrt letartóztatták - írja az ügyészség oldala.