Húsz embert is átvert egy férfi azzal, hogy könnyen szerezhető jogosítványt ajánlott nekik

vezetés, jogosítvány, sofőr,
Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet az az 25 éves, balatonfüredi férfi, aki milliókkal vert át húsz embert azzal a hamis ígérettel, hogy nála könnyen szerezhetnek jogosítványt.
Vágólapra másolva!

A rossz anyagi helyzetben lévő, munkanélküli férfi

elhatározta, hogy jogosítványokkal kapcsolatos csalásokkal szerez pénzt.

Több ismerősének és másoknak is ajánlotta, hogy tud olyan iskolát, ahol könnyen szerezhetnek jogosítványt, és az autósiskola képviselőjének adta ki magát nekik.

Volt, hogy az ügyintézés ürügyén egy ismerősével elment az egyik ismert veszprémi oktatási intézményhez, ahol különböző papírokat íratott vele alá, és 250 000 forintot kért csak a beiratkozásért, majd hamisan azt állította, hogy a képzés részleteiről később küld tájékoztatást. Azonban hiába telt az idő, nem intézkedett, viszont további 135 000 forintot elkért a férfitól, és átadott neki egy kitöltött vezetési kartont, egy forgalmi vizsga-minősítő lapot, és egy vezetői engedély-igénylő adatlapot.

A férfi a vezetési kartont a saját céges bélyegzője, míg az internetről letöltött forgalmi-vizsga minősítő lapra az apja vállalkozásának bélyegzőjének pecsételte le,

a vezetői engedély-igénylő adatlapot pedig egy internetes oldal segítségével készítette, és rászerkesztette az illetékes kormányhivatal pecsétjét.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Ezután hosszasan hitegette ismerősét, hogy hamarosan megkapja a jogosítványt.

Arra is volt példa hogy okmányirodai ügyintézést színlelve, vagy épp az okmányiroda nevében

küldött olyan hamis tájékoztatást, hogy a jogosítvány elkészült, holott az illető sem okotatásban nem részesült, sem a vizsgát nem tette le.

Máskor azzal verte át az érdeklődőket, hogy az oktató beteg, majd küldött egy hamis üzenetet az illetőnek, hogy sikeres vizsgát tett. A férfi a csalásokkal

több mint hétmillió forint kárt okozott, melyből néhány áldozat összesen 770 000 forintnyi kárát térítette meg.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását, illetve vagyonelkobzást javasolt.