Szexjátéknak tűnhet, de csak egy japán mikrofon

shiftall mutalk mikrofon gaming
Esztétikailag tökéletes párosítás gyártó MeganeX VR-headsete és Mutalk mikrofonja
Vágólapra másolva!
Érdemes lehet mellőzni az utcán, a végén még rendőrt hívnak az aggódó szülők.
Vágólapra másolva!

Minden idők egyik legbizarrabb mikrofonját készül piacra dobni a nem túlságosan távoli jövőben a Panasonic birtokában lévő Shiftall. A pántokkal a száj elő rögzítendő Mutalk célja a többség számára első pillantásra talán nem magától értetődő, akár vad találgatások is születhetnek a legújabb japán csoda láttán, de valójában egy szimpla vezeték nélküli mikrofonról van szó, a szokatlan burkolatának pusztán hangtompító szerepe van, hogy ne hallják mások a viselő beszédét.

Esztétikailag tökéletes párosítás gyártó MeganeX VR-headsete és Mutalk mikrofonja Forrás: Shiftall

A terméket elsősorban online többjátékos címekkel szórakozó gamereknek és a metaverzumban másokkal csevegőknek találta ki a Shiftall, állítólag közvetlenül a viselő mellett kivehetően már semmit sem lehet hallani a beszédéből. A használatával például kímélhetőek az éjszakai játékozás során beszédhangoktól az aludni próbáló családtagok, a hangos ünneplés vagy káromkodás zajaitól a szomszédok. A borítása akár 30 decibellel is csökkentheti a szoba zajterhelését.

A Bluetooth adatkapcsolatot használó Mutalk képes magától detektálni a viselését, ilyenkor automatikusan csatlakozik a mobilokhoz és számítógépekhez. A viselésének további előnye lehet, hogy a passzív hangtompítása miatt drámaian javíthatja a viselő hangminőségét a chatpartnereknél.

Telefonhívások vagy videócsevegések során is használható a Mutalk Forrás: Shiftall

Még nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a Mutalk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!