Dárdai Pál: Nem érzem magamban a motivációt

Hertha BSC - Bayer Leverkusen - Archive Sports soccer Bundesliga Single Neutral Pál Dárdai (Hertha BSC) Horizontal
Dárdai Olaszországban köthet ki
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál nem érez hiányt amiatt, hogy múlt héten szerződést bontott vele a Hertha BSC labdarúgóklub, amelynél játékosként, majd edzőként összesen huszonöt évet töltött.

Dárdai az ötödik Sport és Innováció Konferencia, valamint a 2013-ban elhunyt Németh Ferenc sportfotós képeiből készített kiállítás apropóján rendezett hétfői sajtótájékoztatón a közmédiának elmondta: játékosként, a felnőtt csapat edzőjeként, valamint korosztályos együttesek szakmai vezetőjeként ez az időszak az életében egy "adok-kapok kapcsolat" volt.

"Sikeres időszakban futballoztam a Herthában, edzőként rengeteg pénzt kerestem a klubnak, és mint utánpótlásedző, az akadémiát pár emberrel a semmiből emeltük a legjobbá.

Az utánpótlásban már nagyon régóta nem igazán dolgoztam, mindössze fél évet, közben meg elment hat-hét év, hogy nem voltam benne. Így döntött Fredi Bobic sportigazgató, amit teljesen elfogadtuk, a család és én is" - mondta.

Hozzátette: ettől függetlenül persze szurkol Márton és Bence fiának, akik a Hertha játékosai, és jár a MOL Fehérvár mérkőzéseire, ahol legidősebb gyermeke, Pál szerepel. Elmondása szerint "nincs benne törés".

nyilatkozta. Dárdai elárulta, Bundesliga-klubtól még nem keresték, ellenben külföldi együttesek már érdeklődtek nála.

Dárdai Pál játékosként és edzőként is nagy sikereket ért el a Herthával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Ez lehet akár a Siófok, mert nagyon szeretek Zamárdiban lenni, vagy bármilyen más kis és nagy csapat, csak én érezzem azt, hogy igen, ezt akarom és meg tudom csinálni. Viszont csak pénzért nem megyek sehova" - fejtette ki.

Dárdai elmondta, gyakran jár a MOL Fehérvár és amennyiben ideje engedi, akkor a dunaszerdahelyi DAC mérkőzéseire, de nem azért, hogy edzőként kispadot kapjon, hanem mert szereti a sportágat, és mindkét klubot a családias közeg jellemzi, amelyben kifejezetten jól érzi magát.

Dárdai előbb játékosként volt a berlini klub alkalmazottja, 1997 és 2011 között 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ami klubcsúcsnak számít.

Visszavonulását követően a Hertha utánpótlásában dolgozott, majd két ciklusban (2015-2019 és 2021 januárjától novemberig) a felnőtt csapat vezetőedzője volt. Utóbbi esetben csak leváltották, munkaviszonya azonban a múlt hétig megmaradt. Sajtóértesülések szerint hétszámjegyű végkielégítést kapott, amit Bobic spekulációnak nevezett.