Kétezer forint/óra fizetésért toboroz diákokat kampánycélra a baloldal, mivel Gyurcsányéknak nincsenek aktivistáik

Gyurcsány Ferenc, fiatalok, fiatalokkal, diák, diákok, diákokkal, 2022
Vágólapra másolva!
A Mandiner birtokába jutott egy levelezés, melyből az derül ki, hogy a baloldali pártok a II. kerületben október 2-án tartandó időközi választáson egy iskolaszövetkezeten keresztül toboroznának embereket politikai kampánymunkára. A baloldal nettó 2000 forint/óra fizetésért kínál „munkát" a diákoknak. Ez alapján úgy tűnik, hogy Gyurcsányéknak nincsenek helyi aktivistáik, ezért toboroznak diákokat. A választáson induló baloldali jelölt egyébként azt állítja, hogy semmi ilyesmiről nem tud.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal az április 3-i kudarc óta még mindig nem tudott talpra állni, és továbbra sincs a helyzet magaslatán. A baloldal kudarcot kudarcra halmozott a legutóbbi időközi önkormányzati választásokon. Így volt ez Budapest III. kerületében is szeptember 4-én, vasárnap.

Ez a térség nem mondható egy jobboldali fellegvárnak, a baloldali jelölt mellett még Szabó Tímea is kampányolt, azonban ez sem volt elég.

A szavazáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Csikósné Mányi Júlia győzött.

Ezt követően szeptember 4-én Pencen aratott győzelmet a jobboldali jelölt, majd szeptember 11-én érkezett az újabb ellenzéki fiaskó:

Fazekas Csilla győzelmével a baloldal elbukta a többségét az I. kerületben.

Diákokkal agitálna a baloldal aktivisták hiányában

Úgy tűnik, hogy a baloldal valóban a gödör mélyén van, a sorozatos időközis bukások után annyira demoralizált, hogy már aktivistáik is alig vannak, ezért most diákokkal végeztetnék az agitációs munkát.

Gyurcsány Ferenc fiatalok körében Forrás: facebook.com - Gyurcsány Ferenc

A Mandiner birtokába jutott egy levelezés, melyből az derül ki, hogy

a baloldali pártok a II. kerületben október 2-án tartandó időközi választáson egy iskolaszövetkezeten keresztül toboroznának embereket politikai kampánymunkára.

A jelentkező fiatalok megbízói között a Jobbikon kívül megtalálható a baloldali összefogás összes pártja.

„Kopogtatás a szavazókörzetben, választópolgárok megszólítása azzal kapcsolatban, hogy jöjjenek szavazni október 2-án" – ez lenne a feladatuk azon diákoknak, akik a „kiemelkedő órabért" – nettó 2000 forint/órás fizetést kínálnak – meglátva beadnák jelentkezésüket a munkára.

A levélből tehát egyértelműen kiderül, hogy valóban komoly gondok vannak a baloldali pártok háza táján, úgy látszik; egy önkormányzati egyéni választókerület lefedéséhez sem rendelkeznek elég aktivistával.

„Több diákra van szükségünk, így nyugodtan hozhattok barátot, barátnőt, együtt, párban is tudtok dolgozni"

– olvasható a hírportál birtokába került levelében. Ezek mellett a baloldali pártok rugalmas időbeosztást ígérnek a leendő aktivistáknak: „Konkrét munkaidő nincs, ezt abszolút tudjuk órarendhez igazítani, és a jövő héten végig lehet jönni".

Az ügyben a Mandiner megkereste a időközin induló baloldali jelöltet, Nagy Esztert is, aki felvetésükre közölte, hogy semmi ilyesmiről nem tud. Állítása szerint a hírportáltól hallott először az ügyről.

A Fidesz jelöltje Bálványkövi István, az MKKP Hildebrand Krisztián Rolandot indítja.