A béke előmozdítása helyett újra Magyarország elítélésén fáradozott az Európai Parlament

Alapjogokért Központ
Vágólapra másolva!
Ahogy az előre borítékolható volt, csütörtök délután megszavazta az Európai Parlament a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett jelentést, mely mondvacsinált okokból követeli, hogy Magyarországot fosszák meg a neki járó uniós forrásoktól. Hiába dúl háború az Európai Unió határának közvetlen szomszédságában, hiába a válság az energiapiacon, hiába kényszerül sok európai ország áram- és gázkorlátozásra, az Európai Parlament a megoldás és a béke elősegítése helyett továbbra is a probléma forrása maradt. Miközben az európai lakosság az elhibázott brüsszeli szankciók által kiváltott élelmiszer-és energiaválságtól küzd, a baloldali többségű Európai Parlament 433 igen, 123 nem szavazattal és 28 tartózkodás mellett megszavazta a Sargentini 2.0 jelentést és döntött Magyarország elmarasztalása mellett - írja az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

"Az igennel szavazók között – ahogy már megszokhattuk - a külföldi támogatásokat élvező baloldali magyar EP-képviselők is felbukkannak, nevezetesen Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor és Molnár Csaba. A többi háborúpárti brüsszeli bajtársukkal karöltve azt próbálják elérni, hogy az energiaválság közepén Magyarországtól és a magyar emberektől továbbra is visszatartsák az uniós pénzeket. A baloldali képviselők és a jelentés részrehajlását jól példázza, hogy Gwendoline képviselő-asszony „felkésztésében" hazai Soros-szervezetek vettek részt, úgy mint a Helsinki Bizottság, a Human Rights Watch, a Társaság a szabadságjogokért, az Amnesty International, a Transparency International, és az Open Society Foundation. Ezzel tulajdonképpen a Soros-hálózat ítéltette el Magyarországot az Európai Parlamentben. Soros György célja, hogy megfossza a magyarokat a nekik járó forrásoktól.

Tartalmát tekintve a jelentés a már az unalomig ismételt magyarellenes vádakat tartalmazza, miszerint Magyarország súlyosan és rendszeresen megsérti az európai értékeket. A baloldali ideológiával átitatott jelentés nem meglepő módon nélkülöz mindennemű szakmai megalapozottságot, hiszen olyan kijelentéseket tesznek benne, miszerint Magyarország többé nem tekinthető teljes mértékben demokráciának. Az álláspontjuk szerint az ország „a választásos önkényuralom hibrid rezsimjévé" vált, amihez az Európai Unió is hozzájárult a határozott uniós fellépés hiánya által. A brüsszeliták irigysége megkérdőjelezhetetlen, hiszen hiába küldtek ide több száz választási megfigyelőt, akkor is zökkenőmentesen zajlott le április 3-án az országgyűlési választás, ahol a kormánypártok olyan mértékű támogatásban részesült, melyet a liberális pártok képviselői el sem tudnak képzelni.

A jelentés nem titkolt célja az Európai Bizottság nyomás alá helyezése és zsarolása, hogy még véletlenül sem egyezzen ki Magyarországgal és hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet. Akármennyire is próbálkozik az Európai Parlament hatalmat verbuválni maga köré, szerencsére semmiféle jogi kötőereje és relevanciája nincs a jelentés megszavazásának. Mi magyarok nem engedünk a nyomásnak és nem hagyjuk, hogy egy újabb ideológiai hadjárat álljon az uniós pénzek kifizetése és magyar családok megvédése közé." - írta a posztban az Alapjogokért Központ.