Szijjártó Péter: Magyarország 11 700 adag koronavírus-vakcinát küld Montenegrónak

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. július 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nio kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. július 29-én. Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve több száz új munkahely létrehozását. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország 11 700 adag koronavírus-vakcinát küld Montenegrónak - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: az Ukrajnában folyó háború miatt kevesebb szó esik a világjárványról, de a helyzet sajnos az, hogy a járvány továbbra is itt van, így sok ország küzd még mindig nehézségekkel az oltások miatt.

Ennek következtében több ország is kért segítséget Magyarországtól, és "akin lehet, azon természetesen segítünk", mivel Magyarországon a kormány időben gondoskodott arról, hogy legyen elegendő vakcina a magyar emberek életének és egészségének megvédéséhez - közölte a miniszter.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Kárpátaljának segített a kormány 41 ezer Pfizer-vakcinával, most pedig

- tette hozzá - Montenegrón a sor.

- írta Szijjártó Péter.

Magyarország érdeke, hogy a Nyugat-Balkán területén nyugalom, stabilitás, béke és fejlődés legyen - hangsúlyozta.

Ez most 11 700 vakcinát jelent, amely ezekben a percekben indult el Montenegróba - írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.