Botrányt okozott Harry herceg a királynő temetésén - képek

Harry herceg, II. Erzsébet királynő
Britain's Queen Elizabeth II and Britain's Prince Harry, Duke of Sussex arrive at the Queen's Garden Party in Buckingham Palace, central London on May 29, 2019. (Photo by Yui Mok / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Minden szem Harry hercegre szegeződik nagymamája, II. Erzsébet királynő temetésén. Hiába vonul együtt családjával, szemmel láthatóan kilóg a sorból az új király kisebbik fia.
Vágólapra másolva!

A hagyományok szerint a brit királyi család tagjai egyenruhában vesznek részt a neves eseményeken, így a néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő temetésén is. A botrányairól ismert Harry herceg és felesége, Meghan Markle is a családdal tartott és támogatásuk jeleként Károly király és felesége, Kamilla királyné mögött foglaltak helyet a szertartáson.

Ami sokaknak feltűnt, hogy csak Harry herceg nem viseli a család tagjai közül az egyenruhát, melynek oka, hogy hiába ásták el a csatabárdot II. Erzsébet királynő halála után, mégsem tekintik Harry herceget teljes értékű családtagnak, mivel az lemondott hercegi feladatairól 2020-ban, hogy feleségével együtt Amerikában kezdjenek új életet.

London, 2022. szeptember 14.: Harry sussexi herceg (b), a felesége, Meghan sussexi hercegnő (b2), Vilmos walesi herceg, brit trónörökös (k), a felesége, Katalin walesi hercegnő (j2) és Eduárd herceg, Wessex grófja (j) távozik a londoni Westminster-csarnokból, miután felravatalozták II. Erzsébet brit királynő koporsóját Forrás: MTI/AP pool/Nariman El-Mofti
London, 2022. szeptember 14.: Harry sussexi herceg, az elhunyt unokája és a felesége, Meghan sussexi hercegnő a londoni Westminster-csarnokban, miután felravatalozták II. Erzsébet brit királynő koporsóját Forrás: MTI/AP Pool/Gregorio Borgia