Csúnyán összevesztek a magyar zenekar tagjai, feljelentették egymást

Gábor Betti
Vágólapra másolva!
Egy év után sem enyhül a feszültség a Desperado együttes korábbi énekesnője, Betti, illetve az utódja, Réka között.
Vágólapra másolva!

A Desperado együttesből 21 év után távozó énekesnő, Gábor Betti kiválása után a tagok nem tudtak megegyezni a zenekar névhasználatáról. Akkor a korábbi énekesnő úgy nyilatkozott, hogy nem elégszik meg azzal, hogy az együttes neve mögé csupán annyit tesznek, hogy „feat", ami együttműködést jelent.

"Ez azt sejteti, mintha egy másik előadóval dolgozna a szokásos csapat, de ezzel megtévesztik a közönséget és a megrendelőket is" - nyilatkozta akkor Betti, hozzátéve: jogi síkra terelték az ügyet.

Az együttes azóta is Desperado Feat Réka néven fut, utalva az új énekesnőre, Böjte Rékára, aki azzal kereste meg a Blikket, hogy sejtése szerint Betti több alkalommal is „jelentette" a posztjait, amelyek emiatt eltűntek a profiljáról, azóta pedig semmilyen tartalmat nem tud megosztani a közösségi oldalon, és üzenetekre sem tud reagálni a korlátozás miatt.

"A fellépéseinkről készült videókat és hivatalos plakátokat osztottam meg a srácok tudtával, hiszen 'Desperado feat Réka' néven már több mint egy éve lépünk fel. Semmilyen védjeggyel kapcsolatos jogsértést nem követtem el.

Azt pedig végképp felháborítónak tartom, hogy nem oszthatok meg nyugodt szívvel tartalmakat a saját profilomon a saját fellépéseinkről a saját képemmel és hangommal, mert Bernadett és a férje megpróbálja ellehetetleníteni a munkánkat" - panaszolta Réka.

A lap megkereste a korábbi énekesnőt, Gábor Bettit is, de csak szűkszavúan nyilatkozott.

Ez egyelőre kizárólag rám és az együttes másik két tagjára, Bodnár Zsoltra és Zolnai Andrásra tartozik" – mondta Betti.