Elverte a saját anyját egy utcán őrjöngő, esztergomi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy esztergomi férfi rendszeresen zavarta az utcában élőket. Egyszer őrjöngve dobálta a biciklijét, majd azzal fenyegetett meg egy másik férfit, hogy meg fogja ölni. Ezen felül még a saját édesanyját sem kímélte.
Vágólapra másolva!

Évek óta ivott, nem volt munkahelye és az anyjával élt egy fedél alatt a történet főszereplője. Részegen rendszeresen zavarta az utcájukban élőket, kiabálva káromkodott, hangosan hallgatta a zenét, benézett mások udvarára, éjszaka rángatta és rugdosta a saját kapujukat. Tavaly februárban pedig az anyjára is rátámadt.

Többször felpofozta, miközben ordított vele.

Az asszony lecsúszott a kanapéról, ahonnan az egészségügyi állapota miatt nem tudott felkelni.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Még ugyanebben a hónapban az asszony megint részeg fia az úton dobálta a biciklijét káromkodás közben.

Egy férfi odament hozzá, hogy megnyugtassa, mire az őrjöngő megfenyegette, hogy megveri és megöli.

A segítségére siető ember beült az ott parkoló autójába, mire a támadó beleütött a visszapillantó tükrébe, az ajtóba pedig belerúgott, ami ettől behorpadt. Aztán, mint aki jól végezte a dolgát, bement a házába, aminek a kapujába is úgy beleütött, hogy az betört.

A bíróság első fokon, áprilisban testi sértés, garázdaság, rongálás és zaklatás miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte az esztergomi férfit. Másodfokon, a Tatabányai Törvényszék enyhítette a büntetését. Jogerősen 2 év börtönbüntetést kapott 5 évre felfüggesztve.