Többen meghaltak, miután összeomlott egy hatemeletes épület Kenyában

Kiambu, 2022. szeptember 26.
A kenyai mentőegységek tagjai túlélőket keresnek egy összedőlt többszintes lakóépület törmeléke közt a Kiambu megyei Kirigitiben 2022. szeptember 26-án. A szerencsétlenségben többen eltűntek, az áldozatok száma egyelőre ismere
Kiambu, 2022. szeptember 26. A kenyai mentőegységek tagjai túlélőket keresnek egy összedőlt többszintes lakóépület törmeléke közt a Kiambu megyei Kirigitiben 2022. szeptember 26-án. A szerencsétlenségben többen eltűntek, az áldozatok száma egyelőre ismeretlen. MTI/AP/John Muchucha
Vágólapra másolva!
Három ember meghalt és több sérült van, miután összeomlott egy hatemeletes épület a Kenya középső részén fekvő Kiambuban. A mentési munkálatok folyamatban vannak.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt és többen megsérültek, miután összeomlott egy hatemeletes épület a Kenya középső részén fekvő Kiambuban - írja a BBC.

A mentési munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, és a mentőszolgálat munkatársainak sikerült kihúzniuk egy gyermeket a romok alól.

A kenyai mentőegységek tagjai túlélőket keresnek egy összedőlt többszintes lakóépület törmeléke közt a Kiambu megyei Kirigitiben 2022. szeptember 26-án Forrás: MTI/AP/John Muchucha

Többeket már kimentettek, de életveszélyes sérüléseikkel kerültek kórházba

- mondta Kimani Wamatangi, Kiambu megye kormányzója.

A kenyai épületomlásokért a múltban a rossz szerkezeti tervezést vagy a hanyag építkezést okolták.

A szerencsétlenségben többen eltűntek, az áldozatok száma egyelőre ismeretlen Forrás: MTI/AP/John Muchucha

A mostani összeomlás oka nem világos, de az épület a leomláskor még építés alatt állt.

Szemtanúk szerint egy szomszédos épületre dőlt a hétemeletes ház.

Nem tudni, hány ember van még a romok alatt.

A mentés során egy kisgyermeket is kihúztak a romok alól, akit jelenleg kórházban kezelnek - jelentette a KBC országos műsorszolgáltató.

- mondta Wamatangi kormányzó újságíróknak, miután segített a mentési munkálatokban.

Katonák, a Kenyai Vöröskereszt és a Nemzeti Ifjúsági Szolgálat munkatársai, valamint helyi önkéntesek is a helyszínen vannak Kiambu városában, amely a fővárostól, Nairobitól mintegy 20 kilométerre északra fekszik.